020 - 3697169 info@txl-online.nl

E-MAILBEVEILIGING

Hoe veel van uw e-mails zijn spam, of erger, bevatten een virus? Gemiddeld ontvangt een medewerker 121 e-mails op een dag. Bijna 50% van alle e-mail wereldwijd is spam en 3% hiervan bevat een virus.

Veiligheid en bescherming van data wordt steeds belangrijker. Met ons spamfilter van het merk Barracuda beschermt u uw organisatie tegen schadelijke e-mail en hoeft u geen tijd te besteden aan alle onnodige spamberichten die uw mailbox vervuilen. Barracuda is wereld marktleider op het gebied van (email) beveiligingsproducten.

De Barracuada e-mailbeveiliging bieden wij in abonnementsvorm aan, zodat u zelf niet hoeft te investeren in een spamfilter.

Eigen mailserver?

Uw huidige e-mail route loopt dan als volgt:

Mail vanaf het internet wordt rechtstreeks naar de eigen mail server gestuurd. Eventuele spam en virussen worden via software, of een eigen spamfilter gefilterd. Eventueel toch doorgelaten spam en virussen bereiken dan ook helaas de mail server, en zijn dan al binnen het bedrijfsnetwerk aanwezig!

Stapt u over naar onze Online dienst Spam en Virus Scanning?

Uw huidige e-mail route aangepast zal worden naar onderstaande route:

Mail vanaf het internet wordt naar de Cloud Protection Layer (CPL) van Barracuda gestuurd. De CPL wordt 24 x7 gemonitord door Barracuda experts en kunnen virussen die in de mail via het internet komen, en de CPL bereiken, real time filteren. Na filtering wordt de mail pas doorgezet worden naar de appliance van ICTexel. Deze stuurt, na fine tuning filtering (per klant in te stellen), de mail vervolgens naar de mail server van de klant. De CPL kan bij uitval van de appliance het mailverkeer 4 dagen vasthouden.

Door bovenstaande route en gebruikte techniek, is de kans minimaal dat het bedrijfsnetwerk ontregeld of plat gelegd wordt, via de e-mail.

Om de ze route in te stellen voor u hebben wij gegevens m.b.t. uw mail en internet service provider nodig, zoals MX en DNS records. Wij nemen met u hierover contact op.

E-mail via Office 365

U gebruikt Office 365 ?

Uw huidige e-mail route loopt dan als volgt:

Mail vanaf het internet wordt rechtstreeks naar de Office 365 servers gestuurd. Eventuele spam wordt volgens het beleid van Microsoft gefilterd. U haalt de mail op via de Outlook cliënt. Eventueel toch doorgelaten spam en virussen bereiken dan ook helaas uw pc of server, en zijn dan al binnen het bedrijfsnetwerk aanwezig!